Wednesday, December 30, 2009

azam baru ahli2 cun..

mesti ramai yangx tau apa istilah cun yang aku maksudkan..
aku pun bru tau ja...
lepas mrib td , selesai imam besar masjid zahir imam kn solat aku turun la dri masjid zahir ..
ingt nak wat sunat baqdiah , tp perut rasa mcm tgh tarik lgu gemuruh ja ..
aku pun start moto g lepak kedai nasi kandaq sowang2 .
port biasa aku makan ( NASI KANDAR SALAM )

disebabkan selalu sangt lepak kat sana , sumua pekerja2 citu dah kenai dah aku ...

santus(nama salahsowang pekerja kat situ).... kasi rosi canai banjir satu . kuah ikan , sama tea o ais limau dan air suam..
waa...aku order mcm kedai tu bapak aku punya ja.. bila dah rapat sangt jadi mcm tu la...
haha ..

jarang aku mai makan sowang2 , tp dah lapaq sangt sampe x thn nak tgu masuk isyak aku terpaksa la makn sowang . sebelah meja aku ada pakcik2 mana ntah . tgh dok lepak . disebabkan keboringan yang mencapai tahap moksya , jadi aku pun intai2 la  dengar ...

aku rakamkan perbualan diorang >>>>>>>>
perbualn melibatkan 3 orang pakcik yang aku pun x kenai . umur lingkungan 45-60..
pakcik1,pakcik2,pakcik3....

pakcik1 : woi ,amacam arini cun x ??
pakcik2 : mana aku main . bjet xdak arini ...
 (time ni pakck 3 tgh dok belek2 talipon dan kertas . sekali usha macam tgh copy no phone . x kisah lah . aku masih x phm lg apa yang diorang sembg ...)

*perbualan antara p.cik1 dan dua masuk abis bab2 kena strok la . sembang pasai ambulans la .. apa la ..
aku pun naik blur dgr .x phm langsung ..
mals nak melayan dengaq , aku pun main game kat anset ..
tiba2 salah sowang pakcik ni menjerit pangill seseorang .

pakcik2 : woi haji cun , mai singgah minum lu ..
(upanya ada mmbe diorang lalu naik beskal . umo dah 5o lebih kot ..)

*dah la aku conpius apa cun yang diorang maksudkan , pastu timbul lak ayat bru , HAJI CUN ..
nak tuduh x berani , nak x nak kena siasat juga ..
so aku pun tarik kerusi plan2 dan dok diposisi yang sesuai tuk curi2 dgr ...mission kali lebih trperinci , sbb target besaq ..
gagaga

pakcik beskal tu pun duduk join geng2 veteran yang aku gelarkan geng2 cun ..
hahah. belum sempat dia duk, dia seluk poket dia macam nak ambik sesuatu ...aku pun tgu dok lg .usha rapat la .. ingt nak bawa kluaq dadah ka ..
pistol ka ..
mana la tau puak2 tu tok bond polis ka . x pun pengedar dadah ka ..
usha2 punya usha bru la aku tau ...
CUN yang digambarkan sebenaarya x cun pun . orang kata indah kabaq dari rupa ..
hikhikhik ...
hampa nak tau x ... geng2 cun ni sebenarya ahli2 4d ... hampeh tol ...
geng2 tikam no ekoq tu guna bhasa cun ..
yang buat aku tersedak , dalam dok main benda haram tu pun , ada juga yang dapat HAJI CUN aka HAJI NO EKOQ ..
hadoihhhhhhhhhhh...

mcam2 dunia..
punya la aku kushuk nak siasat  sampe roti canai kat depan aku pun lupa nak mkn ..
diakhir perbualan diorang diorang cita la pasai taun bru ...
INILAH Senarai azam-azam bru ahli2 cun yang sempat aku dengar ..
-nk juai moto sbb nak tikam besaq2 tuk taun bru , sbb taun bru mannyak ong ...
-nak wat buku untuk cari formula mcm na nak tikam bg kena ..

*plik2 punyaazam la..tu bukan nak bg maju diri .nak melingkup lg ada la ..
aku pun x tau upanya mcm2 ada lam dunia ni ..
terhibur lak aku tgk geng2 cun 2 ..
hopefully dapat jumpa lg dgn diorang . aku nak siasat lg apa yang ada pada cun tu ..


ermmmmmm...
ada nchat cikkit tuk semua ..
jangan la dok main benda haram tu ..
berdosa...WALAUPUN HALAL pada mta masyarakat umum. tp benda tu ttp haram ...

"Terangkanlah kepadaku tentang rezeki yang diturunkan Allah kepadamu, lalu kamu jadikan sebagiannya haram dan (sebagiannya) halal". 

3 comments:

adriana elisa roslan said...

haha.. klakar.. sensitive giler telinge!!!

sha89 said...

wahahaha..sengal nye pakcik2 tu ek? ade ke dieorg siap buat kod khas utk 4d tu?

adess...mcm2 hal~

ape2 pun, selamat tahun baru 2010..smoga tahun baru ni ko lbih success dlm hidup k :)

fareedh86 said...

adriana elisa roslan :
hehe . kena sensetive pada sekeliling.

sha89 :
ade la la kot . mysiasat akan terus menyelongkar kes ni ..haha
wish u happy new year gak .
taun baru kali ni berlaku serentak dgn gerhana bulan .
so wtchout dengn surah asy-syams
*mungkin ada agenda ALLAH yg tersembunyi dalam surah ni .
91:1. Demi matahari dan cahayanya di pagi hari,

91:2. dan bulan apabila mengiringinya,

91:3. dan siang apabila menampakkannya,

91:4. dan malam apabila menutupinya,

91:5. dan langit serta pembinaannya,

91:6. dan bumi serta penghamparannya,

91:7. dan jiwa serta penyempurnaannya (ciptaannya),

91:8. maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya,

91:9. sesungguhnya beruntunglah orang yang menyucikan jiwa itu,

91:10. dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya.

91:11. (Kaum) Tsamud telah mendustakan (rasulnya) karena mereka melampaui batas,

91:12. ketika bangkit orang yang paling celaka di antara mereka,

91:13. lalu Rasul Allah (Saleh) berkata kepada mereka: ("Biarkanlah) unta betina Allah dan minumannya".

91:14. Lalu mereka mendustakannya dan menyembelih unta itu, maka Tuhan mereka membinasakan mereka disebabkan dosa mereka, lalu Allah menyama-ratakan mereka (dengan tanah).